Priprave na splomladanski del sezone

V februarju smo s trenerji opravili sestanek glede nadaljnjega dela v klubu. Treniranje po selekcijah v dvorani in na umetni travi. Seznanili smo jih, da bo treba stisniti zobe in potrpeti glede vadbenih pogojev, saj imamo v mesecu marcu namen oz. takoj, ko se bo začela vegetacija (dvakrat) preluknjati igrišče na globino vsaj 16 (20) cm z iglami debeline 16 mm ali več. Sledi peskanje (50 T) in površinska izravnava z vlečko ter izvesti dosetev igrišča. Ker so v spomladanskem delu pogoji slabi, tudi NK Litija odhaja na priprave v Poreč od četrtka, 14.3. do nedelje 17.3.24. Letos smo se odločili za menjavo lokacije, saj je Umag, kamor smo hodili prejšnja leta občutno dražji.

V okviru kluba in strokovnega dela smo se po nekaj letni suši odločili, da organiziramo turnirje v aprilu za U8 in U9 ter maju za selekciji U6, U7. Želimo si, da organizacija dobro steče, prijave za vse selekcije so že popolnjene v tem času. V Litijo prihajajo ekipe iz cele Slovenije, nadejamo si lepega obiska in pozitivnega vzdušja.

Glede na to, da smo se pred sezono zaradi nekaj letne apatije (slaba prisotnost na treningih in tekmah in premalo volje za uspešno nastopanje in tekmovanje glede na visoke stroške ligaškega tekmovanja) članske ekipe odločili, da le to odjavimo in hkrati zavezali, da takoj pristopimo k reševanju igralskega kadra, trenerja in sponzorjev, da se lahko sestavi konkurenčna članska ekipa, ki bo v ponos kraju in katero si bo konec koncev Litija zaslužila, smo tudi tu zavihali rokave. Potekajo prvi razgovori in dogovori s potencialnimi članskimi igralci, več bomo poročali v naslednjih mesecih.

Ker sta selekciji U-17 in U-15 prvo leto vezani in smo selekcijo U-17 prijavili po nekaj letih, še ne moremo razmišljati o napredovanju, imamo pa v letošnjem letu cilj, da se poskusimo z ekipo U-13 uvrstiti ligo višje.

Že sedaj vas vabimo na vse spomladanske tekme na igrišče NK Litija.