Aktivni marec v klubu

Kot smo že poročali, smo z dvema avtobusoma odpeljali prek 100 otrok na priprave, ki so potekale od četrtka, 14.3. do nedelje 17.3. v Poreču. Vse selekcije od U-8 do U-17 so imele dobre pogoje za treniranje in priprave na spomladanski del sezone. Na pripravah je bil tudi sosednji NK Zagorje s selekcijama U-15 in U-17, tako, da sta ti dve selekciji Litije in Zagorja odigrali medsebojni tekmi. U-13 je na pripravah odigrala tekmo z domačini, ostale selekcije pa so se pomerile med seboj. Vsi vadeči so
bili kot vedno izjemno navdušeni, saj so tovrstna druženja izjemno pomembna za tkanje prijateljskih vezi in timskega dela.

Že naslednji vikend pa so bile aktivne selekcije U-10, U-11 in U-12, katere so v soboto, 23.3. odšle v Zagreb in odigrale mednarodne tekme z znamenitim GNK Dinamo Zagreb iz sosednje Hrvaške in prikazale odlično igro. Selekcija U10 je prikazala zelo všečno in požrtvovalno igro in se po zaostanku s 3:0 vrnila v igro in v drugem polčasu z dvema zadetkoma znižala rezultat na 3:2. Z malo sreče bi celo lahko dosegli neodločen rezultat. Selekcija U-11 je prikazala izjemno igro in premagala Dinamo kar z 11:1. Njihova igra je bila polna kreativnosti in ekipnega duha, kar je privedlo do zaslužene zmage. Kot zadnja se je na igrišče podala še selekcija U-12, ki pa je prav tako prikazala zelo zrelo in odlično igro proti domačinu, ki nikakor ni mogel razviti svoje igre. Končni rezultat je bil 1:3 za naše nogometaše. V NK Litija smo izjemno ponosni na naše nogometaše, saj so s svojimi predstavami pokazali pravi obraz, kar je rezultat trdega dela.

V marcu smo načrtovali delovno in čistilno akcijo vseh sodelujočih v klubu, prostovoljcev, staršev in ostalih, vendar nam je zagodlo vreme, tako, da smo jo prestavili na april in sicer soboto, 6.4. Na delovni akciji smo z ogromno rokami še izboljšali travno površino na glavnem in pomožnem igrišču, saj smo se lotili temeljitega peskanja, zračenja, setve in ravnanja, da zaradi številčnih vadečih izboljšamo vadbene pogoje. Ob tej priliki se vsem prisotnim zahvaljujemo za udeležbo. V okviru vzdrževalnih del naj omenimo, da smo na novo postavili še t.i. »jurček«, ki bo služil pripravi hrane za tekme, turnirje in ostale aktivnosti. S to pridobitvijo klub zaključuje celostno podobo pri vhodu na
športni park NK Litija. Odločili smo se za organizacijo množičnih turnirjev za selekcije U-8, U-9 in U-10. Prvi bo U-9 , ki se bo-je odvil 13.4., drugi 20.4. in tretji 18.5. Na vsakem turnirju je/bo sodelovalo 16 ekip in se tako pričakuje preko 300 udeležencev na turnir. Poskrbeli bomo za pijačo in jedačo ter dejansko super organizacijo vseh treh dogodkov. UO si še naprej prizadeva z iskanjem novih sponzorjev in ohranitev obstoječih, da bo z delom, ki ga je pričel oktobra 2023, lahko nadaljeval z začetim tempom. Ena izmed glavnih nalog UO je tudi ponovna vzpostavitev članske ekipe, kot smo že omenili.
V Litiji, 8.4.2024